CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SELİN SAYEK BÖKE DİYARBAKIR’DA…
04.04.2017
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SELİN SAYEK BÖKE DİYARBAKIR’DA…

-“16 NİSAN BİR SON DEĞİL, BİR BAŞLANGIÇ…”
-“80 MİLYONUN ORTAĞI OLDUĞU BİR DEMOKRASİ HAYAL EDİYORUZ. 16 NİSAN BUNUN BAŞLANGICI OLACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Sayek Böke, referandum çalışmaları kapsamında bugün Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri öncesinde CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Böke, binaya gelişinde de vatandaşlarla partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Binaya gelişinde ve toplantıda yaptığı konuşmada referanduma ilişkin değerlendirme yapan Böke, “16 Nisan bir son değil, bir başlangıç. 16 Nisan, HAYIRla yeniden demokrasiye ve toplumsal barışa bir kapı açacak. Biz 80 milyonun ortağı olduğu bir demokrasi hayal ediyoruz. 16 Nisan bunun başlangıcı olacak” diye konuştu.

Birkaç ay önce Sur’a yaptığı ziyareti hatırlatan Böke, “O gün yaşanıyor olanın tek çaresi olduğunu, çarenin toplumsal barışı inşa edecek katılımcı süreçlerden geçtiğini, özgürlük talebini ifade etmekten ve demokrasiyi sağlamlaştırmaktan geçtiğini o gün de söyledik, bu gün de söylüyoruz. 16 Nisan’daki sandık, bu demokrasiyi, özgürlüğü, toplumsal barışı kalıcı kılmak için bir fırsattır” dedi.

“Hiç birimiz kimliğinden, inancından, doğduğu coğrafyadan dolayı ayrıştırılmak istemiyoruz. Biz 80 milyonun ortağı olduğu bir demokrasi hayal ediyoruz” diye konuşan Böke, “Türkiye’nin ihtiyacı olan bir anayasa değişikliği değil, daha çok demokrasidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, basın toplantısının ardından Dağkapı’da esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelmek üzere İl Başkanlığından ayrıldı.